ls1 cooling issue

Discussion in 'Technical & Modification Discussion' started by Vadergt, Oct 10, 2013.

Help Support RICEKILLER.COM Forums by donating:

  1. Oct 10, 2013 #1

    Vadergt

    Vadergt

    Vadergt

    Active Member

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Location:
    Granbury,Tx
    i have a 98 z28 m6 and to me it seems to be running hot. at 75 in 6th gear it runs around 210 with the heater on. with it off it slowly climbs past 210. the only mods a headers ory and a borla catback. any one have an idea what could be causing this? it is full of fluid btw
     
  2. Oct 10, 2013 #2

    LS2_Fast

    LS2_Fast

    LS2_Fast

    Formerly known as Swapped2

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    2,172
    Likes Received:
    10
    water pump good?
     
  3. Oct 10, 2013 #3

    BIG HAL

    BIG HAL

    BIG HAL

    Builder/Tuner

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    1,672
    Likes Received:
    26
    Location:
    DALLAS,TX
    This is Normal. Secondary fan is set for about 219 or so. Don't worry. My 6.0 runs at 200 all day long
     
  4. Oct 11, 2013 #4

    mmadden55

    mmadden55

    mmadden55

    Pontiac Pilot

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    15,930
    Likes Received:
    33
    Location:
    Houston
    Give her a flush and go to a cooler thermostat. You haven't mixed the orange and green stuff btw?
     
  5. Oct 11, 2013 #5

    re-rx7

    re-rx7

    re-rx7

    Cuban Carlos

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    20
    Location:
    Gainesville,Tx
    This.
     
  6. Oct 11, 2013 #6

    Bowtie

    Bowtie

    Bowtie

    FERD EFFTEENTHOUSAND

    Joined:
    Feb 18, 2007
    Messages:
    35,227
    Likes Received:
    137
    ^ x3. Mixing universal coolant with model specific coolant can make shit like that happen.
     
  7. Oct 11, 2013 #7

    Russyo

    Russyo

    Russyo

    Hatch of Doom!!

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    5,271
    Likes Received:
    46
    Location:
    Allen, Tx
    I was pretty sure the one I had ran about the same as you're describing.

    But changing the coolant and making sure it's the correct non-mixed is always a good idea. But I don't think 210 is hot at all for that car.
     
  8. Nov 24, 2013 #8

    Top Fuel

    Top Fuel

    Top Fuel

    Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Location:
    Ohio
    My 98 Z28 runs nowhere near that warm, but it's completely stock. It does get to about 210 or so in traffic, but once I get going it cools right down.
     
  9. Nov 26, 2013 #9

    OneSloZ

    OneSloZ

    OneSloZ

    Did It For The Lulz

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    16,857
    Likes Received:
    25
    Location:
    TEXAS!!!
    My 99 M6 SS runs 210 all day long. as long as it stays in them middle your fine.
     
  10. Dec 12, 2013 #10

    Daniel6718

    Daniel6718

    Daniel6718

    Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    1,462
    Likes Received:
    0
    Location:
    Garland, Tx
    If it creeps up from there, it's not normal
    Should have a shop verify the gaur is reading correctly, if so the issue is a simple fix
     
  11. Dec 12, 2013 #11

    maroonz28

    maroonz28

    maroonz28

    A4>M6

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    18
    Location:
    Andover, MN
    Should be running around 210. How much does it creep up?